Promovisana knjiga poezije „Šta su lutke?“ Evite Bojkovac

0

ISTOČNO SARAJEVO – U okviru pratećeg programa 21. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta „Lut fest“ danas je u ljetnoj učionici Osnovne škole „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu promovisana knjiga poezije „Šta su lutke?“, autora petnaestogodišnje Evite Bojkovac iz Dervente.

„Ova divna knjiga predstavlja svojevrsnu pjesmaricu `Lut festa`, jer je naša draga Evita, kao veoma mladi autor, igrajući se sa lutkama i prateći lutkarske predstave na Festivalu, izmaštala predivne pjesmice posvećen upravo `Lut festu`“, rekao je Srni direktor Festivala Vitomir Mitrić.

Prema njegovim riječima, u Evitinim pjesmama, kao i na lutkarskim predstavama, veoma lako se mogu doživjeti scenografija, kostimi, kao i žive lutke.

„U ime onih koji će čitati ovu knjigu, maštati i oživljavati lutke, hvala Eviti za zadovoljstvo koje nam je pružila, za dobrotu, radost i smijeh naše djece“, ističe Mitrić.

On je kao ilustraciju naveo naslove nekih od pjesama „Bucmasta princeza“, „Lutka LJutka“, „Lutak đak“ i „Majino pozorište“.

Evita Bojkovac rođena je 2005. godine u Derventi gdje živi, školuje se i piše pjesme.

Osim poezije, bavi se muzikom, crtanjem, slikanjem, kao i pisanjem kratkih priča.

Svojom prvom zbirkom pjesama „Leptirova čajanka“ predstavila se javnosti 2016. godine, da bi već naredne godine objavila zbirku pjesama „Ružičasto sunce i plavi mjesec“, za koju je dobila plaketu rodonačelnika književne kritike dječije literature „Sima Cucić“ u Novom Miloševu.

Treću zbirku objavila je pod imenom „Kompozitor mjesec“, četvrta se zove „Leptir slikar“ i peta je „Šta su lutke?“, čiji je izdavač „Forum teatar“ iz Istočnog Sarajeva.

Najnovija zbirka nosi naslov „Brod po imenu mašta“ i trebalo je da bude promovisana na oktobarskom Beogradskom sajmu knjige, koji je otkazan zbog epidemije virusa korona.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare