Promovisana knjiga „O ljubavi ni riječi“ Marijane Petronić

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je promosivana knjiga „O ljubavi ni riječi“ autora Marijane Petronić, čiji stihovi na neobičan način uljepšavaju saznanja o ljubavi.

„Meša Selimović kaže da je ljubav možda jedina stvar koju ne treba objašnjavati. Ne treba je objašnjavati ali o njoj treba pisati i treba je osjetiti“, rekla je Petronićeva.

Prema riječima autora, kada se srce slomi i razbije u stotinu komada, preostaju dvije moguće solucije.

Kada je riječ o pjesmama koje su posvećene drugovanju autora sa drugim književnicima, Petronićeva je naglasila da je riječ o posebno dragim ljudima sa kojima je imala čast da se druži poput Vladimira Nastića, Duška Trifunovića, Željkom Grujićem, Darom Sekulić.

Petronićeva je napomenula da je u pripremi još jedna zbirka poezije za djecu „Fore i metafore“.

Recenzent knjige „O ljubavi ni riječi“ Željka Pržulj je istakla da je riječ o Petronićevoj prvoj zbirci poezije za odrasle jer odranije ima iskustvo pisanja poezije za djecu, koja je objavljivana i po antologijama.

Ona je ukazala da je pjesnički glas, koji se javlja u zbirci, slika jednog viteza, hajduka i veoma često se pominje toponim Romanija, preko koje prelaziti znači zapravo govoriti poeziju, te je po tom motivu zbirka Petronićeve posve autentična.

Bibliotekar Matične biblioteke Istočno Sarajevo Slađana Bratić istakla je da ova zbirka pjesama zaslužuje pažnju, te dodala da iza Petronićeve stoji zanimljiv književni opus.

„Tu je jedan roman, dvije zbirke pjesama za djecu i konačno zbirka pjesama za koju se može reći da je za odrasle i da zaista zaslužuje pažnju“, istakla je Bratićeva.

Ona je dodala da se nada da će večerašnja promocija knjige doprinijeti i afirmaciji zavičajnih autora ljudi koji stvaraju u Istočnom Sarajevu i Republici Srpskoj.

(www.palelive.com/Srna/Foto: Matična biblioteka)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare