Promovisana izdanja Republičkog zavoda za statistiku

0

ANDRIĆGRAD – Izdanja Republičkog zavoda za statistiku „Statistički godišnjak“ i „Ovo je Republika Srpska“ promovisana su večeras u okviru pratećeg programa Sajma knjiga u Andrićgradu.
Načelnik Odjeljenja Zavoda za publikacije Vladan Sibinović rekao je Srni da „Statistički godišnjak“ ima više od 600 stranica, sa velikim brojem podataka, koji su razmješteni u 31 poglavlje.

„Trudili smo se da obuhvatimo sve oblasti iz života koje smatramo da su zanimljive za naše korisnike, a to su čitaoci koji su zainteresovani za podatke za Republiku Srpsku, do medija, naučne zajednice, istraživača“, dodao je Sibinović.

On je istakao da je publikacija predstavljena na Sajmu knjiga u Beogradu, a sada i u Andrićgradu.

„Publikacija `Ovo je Republika Srpska` bitno je manja, a princip je isti jer se iznose osnovni podaci za Republiku Srpsku, sa ilustrativnim i zanimljivim mislima, sa temom koja je prožeta kroz čitavo izdanje i sa lijepo upakovanim dizajnom“, naglasio je Sibinović.

On je dodao da su obje publikacije naišle na veliko interesovanje čitalaca, a da su svi podaci dostupni na sajtu Zavoda za statistiku.

Sibinović je rekao da je Sajam knjiga u Andrićgradu odlično osmišljen, ali da bi bilo dobro da je više posjećen.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare