Promovisan roman „Grad za nezbrinutu djecu“

0

ANDRIĆGRAD – Roman „Grad za nezbrinutu djecu“, autora Dragana Tepavčevića, promovisan je u okviru prvog sajma knjiga koji se održava u Andrićgradu.
Tepavčević je rekao da je roman dobio drugu nagradu na konkursu „Zlatna sova“ Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske, zatim je dobio nagradu za najprodavaniji roman u 2015. godini, a od Udruženja književnika dobio je nagradu za najbolju knjigu u 2015. godini.

„Tema romana je traganje za identitetom i nisam očekivao ovoliko interesovanje“, rekao je Tepavčević i dodao da je ova tema jedna od popularnijih u posljednje vrijeme.

Profesor Filološkog fakulteta u Banjaluci Sanja Macura rekla je da je ovaj roman bio jedna vrsta literarnog iznenađenja jer je pisan odličnim stilom, jasno i dinamično.

„Roman tretira pitanje identiteta, pitanje mogućnosti pronalaska sebe samog u situaciji u kojoj ne znamo kojoj vjeroispovijesti pripadamo. Glavni lik u romanu je siroče Damir Filipović, koji ne zna ko je, studira u predratnom Sarajevu, radi kao konobar i koga rat zatiče u Sarajevu“, istakla je Macura.

Ona je dodala da je drugo pitanje koje tretira ovaj roman slika grada prije rata, kao i da roman tretira i pitanje oprosta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare