Promovisan roman „Prst sudbine“

0
СОКОЛАЦ, 20. АВГУСТА /СРНА/ - У Народној библиотеци Соколац промовисан је роман "Прст судбине", аутора Срета Вучковића из Козарске Дубице.

SOKOLAC – U Narodnoj biblioteci Sokolac promovisan je roman „Prst sudbine“, autora Sreta Vučkovića iz Kozarske Dubice, a radnja je zasnovana na istinitim događajima u jednoj porodici kroz dva svjetska rata i poslijeratnim vremenima.

Vučković je sinoć novinarima rekao da knjiga govori o stalnoj borbi za opstanak, egzodusu naroda Kozare i poslijeratnoj obnovi.

„Roman govori o sudbini moje porodice sa majčine strane od turskog perioda, preko Prvog i Drugog svjetskog rata, stradanja naroda dijelom na Kozari i dijelom u Jasenovcu, te nevoljama u obnovi zemlje“, naveo je Vučković.

On je naglasio da je sudbina Konjevića iz Kadinog Jelovca zadesila i druge porodice u njegovom kraju, ali i Manastir Moštanicu, svetionik i bastion Kozare.

Vučković je nastavnik srpskog jezika u penziji koji je zbog neizlječive bolesti očiju ostao bez vida, ali je, kako kaže, snagu života pronašao u pisanju.

On ističe da je odlučio da piše kada je ostao bez vida i da mu je novu nadu za to dalo specijalno priznanje Saveza slepih Srbije i za prvi roman „Ploska“ 2014.

Vučković je rekao da je 2016. uspio da izda i drugu knjigu, zbirku od 28 pripovjedaka „Pomračenje sunca“, a ove godine 9. avgusta iz štampe je izašao drugi roman pod naslovom „Prst sudbine“, čija promocija je u toku.

O knjizi „Prst sudbine“ okupljenima u Narodnoj biblioteci na Sokocu govorila je i Dušanka Ugrica iz Švajcarske, sponzor prve i druge Vučkovićeve knjige i organizator promocije.

Ugrica je rekla da je odlučila da pomogne Vučkoviću čim ga je upoznala i istakla da imaju još puno toga u planu.

Prema riječima sponzora, promocija „Prsta sudbine“ na Sokocu je petnaesta, od planiranih 25 za tri sedmice predstavljanja.

Ugrica je dodala da su recenzenti Vučkovićevog romana profesori Gordana Latinović i Ana Pravilović i književnik Slobodan Đurović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare