Promovisan roman „Kad će sreća pa se zarati“ Saše Kneževića

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Matičnoj biblioteci u Istočnom Sarajevu u četvrtak je promovisan roman „Kad će sreća pa se zarati“ autora Saše Kneževića.

Knežević je rekao za Srnu da ovaj roman pokušava da dočara životnu priču dvojice junaka koji su spojeni čudnim okolnostima u sferi sporta i koje još čudnije okolnosti razdvajaju dalje u životu.

„U tom kompleksu njihovih života pojavljuje se veliki broj likova koji prolaze kroz njihov život i prema kojima oni teže, ali i od kojih bježe“, istakao je Knežević, koji je profesor na Filozofskom fakultetu na Palama na Odsjeku srpski jezik i književnost, Univerzitet Istočno Sarajevo.

Prema njegovim riječima, roman je objavljen u izdanju Udruženja književnika Republike Srpske i ovaj četvrti roman predstavlja kraj jednog motivskog lanca romana vezanih za hronotop Sarajeva.

On je najavio da će se ubuduće baviti modernijim temama.

Kneževićev nekadašnji učenik Ognjen Todorović istakao je da ovaj roman predstavlja nastavak romana koji u svom središtu imaju Sarajevo i okolinu Sarajeva u ratnoj okosnici devedesetih godina 20. vijeka.

„Za čitaoce sa ovih prostora to je zanimljiv detalj, mada roman ima kompleksniju strukturu, te i čitaoci sa drugih područja mogu pronaći sebe i svoju okolinu, bez obzira da li imaju veze sa Sarajevom“, rekao je Todorović.

Na promociji je govorio i srpski književnik i pjesnik iz Istočnog Sarajeva Goran Vračar.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare