Promovisan nagrađeni roman „U sjećanju na zaborav“

0

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske promovisao je večeras na Palama roman „U sjećanju na zaborav“ Saše Kneževića, koji je osvojio treće mjeste na konkursu „Zlatna sova“.


Portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Dejan Kerleta istakao je da je promocija upriličena na Filozofskom fakultetu, gdje je Knežević redovni profesor, kako bi kao izdavač predstavio roman svojim kolegama, studentima i publici na Palama, gdje se i odvija radnja ovog djela.

„Riječ je o izuzetnom djelu u kome se piše o ovom podneblju i gdje su Pale u centru dešavanja. Svi oni koji pročitaju roman uvjeriće se zašto je on među tri najbolja ove godine na konkursu `Zlatna sova`“, rekao je on.

Knežević je naglasio da se prijavio na konkurs „Zlatna sova“ bez velikih očekivanja, ali se ispostavilo da je osvojio treće mjesto.

„Roman se odvija u suštini na Palama, a želio sam da demistifikujem priču koja je nametnuta o Sarajevu kao gradu mira i ljubavi u koji povremeno dođu neki divljaci i to unište“, istakao je Knežević.

On je dodao da, naprotiv, njegova priča ima duboke korijene nesreće koja potresa sve one koji su živjeli u Sarajevu, a danas su rasuti po svijetu.

Knežević naglašava da je roman promovisan na Sajmu knjige u Banjaluci, a promocija će biti organizovana i u Beogradu i Požarevcu, gdje živi dobitnik prve nagrade Miodrag Lazarević, autor romana „Buncanje“.

Asistent na Filozofskom fakultetu Aleksandar Petrović, jedan od promotera romana, istakao je da je „U sjećanju na zaborav“ sjajan roman koji je napisan za one koji su preživjeli sve izbjegličke drame.

Petrović naglašava da je roman čvrsto ukorijenjen u životu Pala i preporučuje da ga treba pročitati.

On je naglasio da roman vrvi psovkama, ali one apsolutno imaju svoje mjesto i ko bude čitao roman znaće zašto je to tako.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare