Promocije knjige „Junaci Velikog rata“

0

U Kulturnom centru Pale u ponedjeljak 24.11. u 19.00 časova će biti održana promocija knjige „Junaci Velikog rata“ autora Grozdane Komadinić.

Izdavač knjige je Ogranak Vukove zadužbine – Udruženje „Čuvari dela Vuka Karadžića“ iz Čačka. Recenzenti su dr Miodrag Maticki, predsjednik Vukove zadužbine iz Beograda, akademik Dragutin A. Djukić, univerzitetski profesor iz Čačka, a urednik izdanja je novinar Zorica Lesović Stanojević. Mr Grozdana Komadinić je pisac, sakupljač i čuvar narodnog blaga i dijela Vuka Karadžića. Autor je dvadesetak knjiga sa ponovljenim izdanjima i brojnih stručnih i publicističkih radova u časopisima. Osnivač je i predsjednik Ogranka Vukove zadužbine u Čačku. Saradnik je Srpske akademije nauka i umetnosti i Ruske akademije nauka. Dobitnik je više nagrada i priznanja kao i Vukove nagrade za 2013. godinu.

„Više nema živih Solunaca, ali oni će živeti u sećanju potomaka, tugovanjima najbližih. Ja još uvek vidim i čujem časne starce koje sam intervjuisala pre 30 godina. Sada sam ih ovekovečila u zajedničkoj knjizi, sa još nekim borcima, jer čovek umire dva puta: jednom kada ga nadje smrt, a drugi put kada ga zaborave“ – Mr Grozdana Komadinić.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare