Promocija zaštite potrošača i kupovine domaćih proizvoda

0

VIŠEGRAD – Promocija zaštite potrošača i upoznavanje sa njihovim pravima, kao i kupovina domaćih proizvoda je dio kampanje koju Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske radi zajedno sa Privrednom komorom Srpske, rekao je resorni ministar Predrag Gluhaković.
On je nakon radionice, koja je održana danas u Andrićgradu, pod nazivom „Informisanje i edukacija potrošača i trgovaca u opštini Višegrad“, istakao da je cilj edukovanje potrošača i približavanje Zakona o zaštiti potrošača kako bi što više ljudi znalo svoja prava.

„Kroz ove radionice promovišemo kampanju `Naše je bolje`. Na ovaj način, kroz promociju omogućavamo da potrošači znaju koja su njihova prava, kao i da ukažemo na kupovinu domaćih proizvoda“, napomenuo je Gluhaković.

On je rekao da je jedna od novina Zakona o zaštiti potrošača, da se prilikom akcija koje se obavljaju u trgovačkim centrima mora staviti cijena koja je bila prije akcije.

„To je prednost koju mi želimo promovisati, jer gdje toga nema potrošač mora reagovati. U praksi je bilo primjera gdje trgovci nisu uvažavali reklamacije proizvoda“, dodao je Gluhaković.

On je saradnju Ministarstva trgovine i turizma i Udruženja za zaštitu potrošača ocijenio odličnom, te napomenuo da ima osam kancelarija Udruženja, a da postoji potreba za novim kancelarijama jer je velika potražnja za informacijama i za zaštitom potrošača.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izrazio je zadovoljstvo što se ovakava radionica održava u Višegradu.

„U posljednje vrijeme Višegrad je postao veoma prepoznatljiv kako u Republici Srpskoj, tako i u regionu i mi na ovaj način kroz ovu radionicu želimo da upoznamo i trgovce, ali i potrošače o pravima koje imaju“, dodao je Đurević.

Predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača „Cam“ iz Šekovića Đorđe Radanović rekao je da je cilj radionice prezentacija Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj.

„Na ovaj način želimo da informišemo trgovce i potrošače o pravima koje imaju. Svaki potrošač može da obrati bilo kojem Udruženju za zaštitu potrošača u Republici Srpskoj i da dobije potrebne informacije“, napomenuo je Radanović.

On je dodao da se građani najviše žale na cijene vode, struje, mobilne telefonije, komunalne usluge, a najviše poziva zabilježeno je iz istočnog dijela Republike Srpske.

Radionica je dio projekta koji podržava Ministarstvo trgovine i turizma, a realizuje se u saradnji sa opštinom Višegrad.

Gluhaković je prije početka radionice posjetio novu gradsku kuću u Andrićgradu, gdje razgovarao sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare