Promocija udruženja i upis članova

0

ZVORNIK – U zvorničkom Domu omladine večeras je održana promocija Regionalnog kinološkog udruženja „Birač“ sa sjedištem u Zvorniku i organizovan upis članova ovog udruženja.
Vršilac dužnost zamjenika gradonačelnika Zvornik Bojan Ivanović pozdravio je ljubitelje pasa i naglasio da će Gradska uprava, u skladu sa svojim mogućnostima, podržavati i pomagati rad Udruženja.

„Vaše prisustvo u velikom broju govori u prilog činjenici da je riječ o ozbiljnom udruženju koje je formirano na osnivačkoj Slupštini u novembru prošle godine“, rekao je Ivanović.

Predsjednik Regionalnog kinološkog udruženja „Birač“ Vladimir Stevanović rekao je da je promocija Udruženja organizovana prvenstveno da sugrađanima, koji nemaju mnogo iskustva u ovoj oblasti, ukaže šta je kinologija, čime se bavi, koje su njene grane, te uloga i ciljevi.

„Cilj Udruženja je da se popularizuje kinologija, organizuju kinološke manifestacije i edukativni skupovi, pruža pomoć i podrška ljubiteljima pasa“, naveo je Stevanović.

On je naglasio da je planom rada predviđeno prvenstveno da se društvo širi prijemom novih članova, da se organizuju kinološke manifestacije, odnosno izložbe pasa, seminari.

Stevanović je najavio da će ove godine u Zvorniku biti održana savezna izložba pasa svih rasa na kojoj bi trebalo da učestvuju kinolozi iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Makedonije i drugih zemalja regiona.

Ističući da će se redovno vršiti i edukacija članova, Stevanović je rekao da će se najmanje tri puta godišnje održavati seminari na kojima će biti riječi o razvoju kinologije, zdravlju i socijalizaciji pasa, kao i o drugim temama.

On je naglasio da je neophodno i podizanje nivoa svijesti kod pojedinaca kako bi se smanjio broj pasa lutalica, jer jedan broj vlasnika iz nekih razloga napusti psa koji poslije završava na ulici.

„Neophodno je usavršavanje članova Udruženja da njihovi psi budu uspješni na izložbama pasa, da imaju bolji odgoj, odnosno radićemo da svima pomognemo u skladu sa našim mogućnostima i pravilima koja nalaže Kinološki savez Republike Srpske“, rekao je Stevanović.

Prema njegovim riječima, Udruženje želi pomoći i kinolozima iz opština Milići, Vlasenica, Šekovići, odnosno svima koji su zainteresovani za pomoć i saradnju u kinologiji.

Stevanović je rekao da za sada ne raspolažu tačnim brojem vlasnika rasnih pasa, ali se pretpostavlja da ih na području Zvornika ima između 500 i 1.000, što je solidna baza pasa za ovaj region.

U okviru promocije, kojoj su prisustvovali predstavnici kinoloških udruženja iz Bijeljine, Bratunca i Loznice, prikazan je i film pod nazivom „Kako se postaje kinolog“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare