Promocija ruskih državnih stipendija u Banjaluci, Trebinju i na Palama

0

Ambasada Ruske Federacije organizovaće sutra u Banjaluci i u četvrtak, 21. decembra, u Trebinju i na Palama promociju ruskih državnih stipendija.

Iz ruske Ambasade je saopšteno da će promocija na Pravnom fakultetu u Banjaluci početi u 18.30 časova, u Trebinju u skupštinskoj sali od 19.00 časova, a u Amfiteatru Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu od 14.00 časova.

Na promocijama će govoriti studenti koji su studirali u Rusiji, predstavnici udruženja srpsko-ruskog prijateljstva „Bratstvo“, Ambasade Rusije, kao i doktor filoloških nauka Tatjana Danjkova u ime Državnog poljoprivrednog univerziteta u Voronježu „Imperator Petar Prvi“.

Učesnici će govoriti o mogućnostima prijavljivanja na konkurs stipendija za osnovne, master i doktorske studije, te kratkoročna stažiranja.

Ruska Vlada obezbjeđuje stipendistima potpuno besplatne studije, stipendiju predviđenu zakonom za ruske studente/postdiplomce, smještaj u studentskom domu koji se plaća u iznosu predviđenom za ruske studente, a koji zavisi od fakulteta.

Promociji u Trebinju prethodiće radionica za profesore ruskog jezika o temi „Uloga vannastavne aktivnosti u predavanju ruskog jezika kao stranog jezika“ koja će biti održana od 17.00 časova.

Podršku organizovanju promocija pružili su Grad Trebinje i Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Ulaz na promocije je slobodan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments