Promocija romana „U sjećanju na zaborav“

0

Večeras 13. oktobra 2015. godine u 18.00 časova na Filozofskom fakultetu u Palama će biti održana promocija romana Saše Kneževića „U sjećanju na zaborav“.

O romanu će govoriti prof. dr Vojo Kovačević, mr Mirjana Lukić, mr Aleksandar Petrović.

Saša Knežević je rođen 1971. godine u Sarajevu. Završio je opštu književnost u Novom Sadu.

Doktorsku disertaciju Narodne pjesme o srpskom vojevanju za slobodu u devetnaestom vijeku odbranio je na Filozofskom fakultetu na Palama u maju 2007. godine pred Komisijom koju su sačinjavali mentor akademik Ljubomir Zuković, prof. dr Branko Letić i prof. dr Luka Šekara. U zvanje docenta za naučnu oblast Istorija književnosti na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu izabran je 14.3.2008. godine.

Učestvovao je na naučnim skupovima iz oblasti filoloških nauka održanim u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Poljskoj. Autor je dvadeset i pet radova objavljenih u naučnih časopisima i zbornicima radova, kao i petnaest prikaza i recenzija naučnih i beletrističkih knjiga. Pet posljednjih godina redovni je učesnik i koordinator na projektima koji se uz finansijsku pomoć Ministarstva nauke i tehnologije RS realizuju na Filozofskom fakultetu na Palama.

U oktobru 2010. godine izabran je za prodekana za nauku i naučnoistraživački rad na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Oženjen je i živi na Palama.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare