Promocija romana “Otkud pamet onom ko je nema”

0

U Biblioteci Filozofskog fakulteta u Palama u utorak 05.11.2013. godine u 19.00 časova će biti održana promocija romana “Otkud pamet onom ko je nema”, autora prof. dr Saše Kneževića.

O knjizi će pored autora, govoriti i prof. dr Branko Brđanin Bajović i mr. Mirjana Lukić.

Saša Knežević je rođen 1971. godine u Sarajevu. Završio je opštu književnost u Novom Sadu.

Doktorsku disertaciju Narodne pjesme o srpskom vojevanju za slobodu u devetnaestom vijeku odbranio je na Filozofskom fakultetu na Palama u maju 2007. godine pred Komisijom koju su sačinjavali mentor akademik Ljubomir Zuković, prof. dr Branko Letić i prof. dr Luka Šekara. U zvanje docenta za naučnu oblast Istorija književnosti na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu izabran je 14.3.2008. godine.

Učestvovao je na naučnim skupovima iz oblasti filoloških nauka održanim u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Poljskoj. Autor je dvadeset i pet radova objavljenih u naučnih časopisima i zbornicima radova, kao i petnaest prikaza i recenzija naučnih i beletrističkih knjiga. Pet posljednjih godina redovni je učesnik i koordinator na projektima koji se uz finansijsku pomoć Ministarstva nauke i tehnologije RS realizuju na Filozofskom fakultetu na Palama.

U oktobru 2010. godine izabran je za prodekana za nauku i naučnoistraživački rad na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Oženjen je i živi na Palama.

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments