Proljetna deratizacija od 8. do 26. juna

0
Ilustracija
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Na području opštine Istočna Ilidža od 8. do 26. juna biće obavljena proljetna deratizacija s ciljem preventivne zaštite stanovništva od pojave i širenja zaraznih bolesti koje prenose glodari.

Deratizacijom su obuhvaćena privatna domaćinstva, stambeni fond, trgovinske, ugostiteljske i zanatske radnje, objekti preduzeća i javnih ustanova, parkovi i druge zelene površine, kanalizaciona mreža sa svim šahtovima, zgrada opštine i zgrade kojima gazduje opština, obdaništa, srednja i osnovne škole, deponije smeća i obale rijeka, navodi se u naredbi koju je donio načelnik opštine Marinko Božović.

Deratizaciju će izvršiti firma „Dezinsekcija“ Bijeljina, koja je izabrana za izvođača u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Troškovi deratizacije za zgrade i objekte kojima gazduje opština, obdaništa, srednju i osnovne škole, crveni krst, kanalizacionu mrežu sa svim šahtovima, parkove i druge zelene površine i smetljišta biće finansirani iz budžeta opštine, a ostali korisnici sami će snositi troškove deratizacije prema zvaničnom cjenovniku davaoca usluga.

Neposredni nadzor nad izvođenjem deratizacije vršiće Sanitarna inspekcija grada Istočno Sarajevo.

Izvođač deratizacije dužan je da se pridržava zakonom predviđenih radnji za sprovođenje deratizacije,a građani su dužni da se pridržavaju preporuka i uputstava izvođača , navodi se u naredbi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare