Proljećno čišćenje povodom Dana planete Zemlje

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Na više lokacija u opštini Istočno Novo Sarajevo danas je, povodom Dana planete Zemlje, organizovano proljećno čišćenje, sa ciljem podizanja nivoa svijesti stanovništva o pravilnom odlaganju otpada.

Akcija je organizovana na inicijativu opštinskog rukovodstva, a, osim zaposlenih u opštini, učestvovali su i učenici, studenti, članovi planinarskog društva i sportskih klubova, objavljeno je na internet stranici opštine Istočno Novo Sarajevo.

„Najmlađi sugrađani, polaznici Dječijeg vrtića `Patrijarh Pavle` učestvovali su u akciji čišćenja Parka `Sunce`, a pomogli su im i učenici Osnovne škole `Sveti Sava`“, navedeno je u saopštenju.

Očišćena je i planinarska staza Lukavica-Trebević, na inicijativu Planinarskog društva „Trebević“ i uz pomoć članova ekološke sekcije Osnovne škole „Sveti Sava“.

Zaposleni u Opštinskoj upravi prikupili su veću količinu otpada na lokaciji bivše kasarne „Slaviša Vajner Čiča“.

U akciji čišćenja ove lokalne zajednice pomoć je pružilo i Komunalno preduzeće „Rad“ koje je obezbijedilo potrebnu opremu i ljudstvo.

Iz opštine Istočno Novo Sarajevo navode da jedino zajedničkim i organizovanim djelovanjem može se riješiti problem nelegalnog odlaganja otpada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare