Proljećna sjetva obimnija od prošlogodišnje

0
Ilustracija

ROGATICA – Skupština opštine Rogatica usvojila je danas informaciju o proljećnoj sjetvi u ovoj godini, u kojoj je navedeno da su ukupne sjetvene površine iznosile 499,7 hektara, što je za 18,7 hektara više u odnosu na prošlu godinu.

U strukturi sjetve dominira krompir kao najznačajnija kultura, a zastupljen je na površini od 296 hektara, ostalo povrće je zasijano na površini od 114 hektara, a od jarih žitarica najzastupljenija je zob, koja je zasijana na površini od 20 hektara.

Ječam je zasijan na površini od 18 hektara, kukuruz na 25,7 hektara, od čega se 10 hektara odnosi na silažni kukuruz, heljda je zasijana na površini od jedan hektar i krmno bilje na 25 hektara.

Odbornici su razmotrili i usvojili prijedlog odluke o usvajanju programa korištenja poljoprivrednog zemljišta na području Rogatice, gdje ukupna površina nedodjeljenog poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine iznosi 8.109.005 metara kvadratnih.

Opštinski parlament donio je odluku o davanju na korištenje, upravljanje i održavanje privremenog objekta elektronskog bilborda, površine 163 metra kvadratna, Javnoj ustanovi Turistička organizacija.

Na sjednici je usvojena informacija o životnom standardu penzionera, kao i informacija o stanju zanatsko-preduzetničke djelatnosti na području Rogatice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare