Projekti za veću bezbjednost saobraćaja

0

VIŠEGRAD – Predstavnici opština Višegrad, Rudo, Rogatica, Zvornik, Sokolac i Trnovo danas su se u Višegradu upoznali o načinima sufinansiranja projekata za unapređenje bezbjednosti saobraćaja na lokalnom nivou.
Radionicu o temi „Primjeri projekata za Jedinice lokalne samouprave, koji se finansiraju iz Fonda 02- od ideje do realizacije“, organizovala je Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, kako bi se predstavnici lokalnih zajednica upoznali sa javnim pozivom, koji je objavila Agencija.

„Fond za bezbjednost saobraćaja je formiran 2015. godine i sredstva koja su predviđena za sufinansiranje su iz te godine, a iznose 50.000 KM, dok su za 2016. nešto veća i već su obezbijeđena“, rekao je viši stručni saradnik u Agenciji Milan Tešić.

On je istakao da je cilj radionica da se kroz primjere pokaže na koji način se može unaprijediti bezbjednost saobraćaja.

„Lokalna zajednica može znatno da utiče na bezbjednost, jer sve aktivnosti kreću sa lokalnog nivoa, a mi ćemo kroz projekte da pokrenemo jedinice lokalne samouprave da se bave tom temom“, dodao je Tešić.

On je rekao da polovinu vrijednosti projekta finansira Agencija za bezbjednost, a polovinu jedinica lokalne samouprave.

Stručni saradnik za rad sa lokalnim samoupravama Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srbije Tomislav Petrović dodao je da su predstaljeni projekti koji se realizuju u Srbiji, kako primjeri dobre prakse razmjene iskustava.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare