Program pred polazak u školu pohađa šest budućih prvačića

0

KALINOVIK – Program za djecu pred polazak u školu u Osnovnoj školi „LJutica Bogdan“ u Kalinoviku ove godine pohađa šest mališana, izjavila je Srni direktor ove obrazovne ustanove Verica Elez.

Elezova naglašava da je ovaj program, koji organizuje resorno ministarstvo, veoma značajan za ovu ustanovu, jer kao nerazvijena opština nemaju predškolsko vaspitanje.

„Program je jedinstvena prilika da se djeca upoznaju i socijalizuju pred polazak u školu. Takođe će steći neke osnovne navike polaska i boravaka u školi“, rekla je Elezova.

Iako su ove godine u Kalinoviku upisana samo tri prvačića, Elezova navodi da naredne školske godine, s obzirom na broj prijavljene djece za program pred polazak u školu, očekuju upis šest novih đaka.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske od 1. oktobra do 30. decembra realizovaće u 11 opština Program za djecu pred polazak u školu, kojim će biti obuhvaćeno 211 djece, za šta je obezbijeđeno 29.175 KM.

Tromjesečni program namijenjen je djeci koja do sada nisu imala mogućnost da pohađaju cjeloviti razvojni program i da budu uključena u program predškolskog vaspitanja i obrazovanja, rečeno je ranije Srni u Ministarstvu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare