Program kapitalnih ulaganja bez podrške odbornika

0
Program kapitalnih ulaganja bez podrške odbornika

TRNOVO – Skupština opštine Trnovo danas nije usvojila program kapitalnih ulaganja i uređenja građevinskog zemljišta na području ove lokalne zajednice u 2018. godini, iako je Vlada Republike Srpske odobrila grant sredstva u iznosu od 270.000 KM.

Za usvajanje programa kapitalnih ulaganja i uređenja građevinskog zemljišta, kojim se u Trnovu predviđa izgradnja trga Srđana Kneževića, glasalo je šest odbornika – pet iz SNSD-a i jedan iz DNS-a, dok su uzdržani bili odbornici koalicije okupljene oko SDS-a u okviru „Saveza za Trnovo“.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Veljko Vlaški izjavio je da se ponavlja praksa da „Savez za Trnovo“ osporava sve što je u interesu ove lokalne zajednice, jer su danas, kako je rekao, onemogućili realizaciju programa kapitalnih ulaganja za 2018. godinu u ukupnom iznosu od 608.000 KM.

„Od tog iznosa su i dva granta Vlade Republike Srpske i federalne opštine Trnovo u iznosu od 480.000 KM. Za četiri godine koje su bili na vlasti stranke iz `Saveza za Trnovo` nisu imali ni 100.000 KM kapitalnih ulaganja, a sada neće da omoguće realizaciju sredstava koja su doznačena i na računu opštine“, rekao je Vlaški.

On je pojasnio da je u konkretnom slučaju riječ o političkoj igri i klasičnoj ucjeni, jer je šef Kluba „Saveza za Trnovo“ iz SDS-a „tražio za sebe poziciju zamjenika načelnika u zamjenu za podršku programu kapitalnih ulaganja“.

„Zbog jednog čovjeka ispaštaju sada svi građani Trnova. Nadam se da će to biti prepoznato i tokom predstojećih izbora. Vlada je doznačila sredstva iz 2017. godine, a i svi veoma dobro znaju ko je Srđan Knežević i šta je uradio za ovu lokalnu zajednicu“, naveo je Vlaški.

Predsjednik Kluba odbornika „Saveza za Trnovo“ Nemanja Lučić tvrdi da su odbornici ove koalicije okupljene oko SDS-a bili uzdržani tokom glasanja o kapitalnim investicijama zbog „mogućeg kršenja Zakona o javnim nabavkama“.

„Klub `Saveza za Trnovo` je prije nekoliko dana dostavio pismo načelniku opštine Dragomiru Gagoviću, u kojem smo pojasnili mogućnost kršenja zakona“, rekao je Lučić, napominjući da se ne protivi izgradnji trga Srđana Kneževića.

On je odbacio tvrdnje da su odbornici „Saveza za Trnovo“ podršku programu kapitalnih investicija uslovili izborom zamjenika načelnika.

„Vlada Republike Srpske preporučila je da ova lokalna zajednica mora imenovati zamjenika načelnika s obzirom na to da je ta funkcija upražnjena već dvije i po godine“, napomenuo je Lučić.

Načelnik Trnova Dragomir Gagović odbacio je sve tvrdnje o eventulanom kršenju Zakona o javnim nabavkama.

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Trnovo nije usvojena ni strategija razvoja lokalnih puteva i ulica, dok su izvještaji o radu javnih ustanova ove lokalne zajednice dobile podršku odbornika.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare