Proglašeno najljepše dvorište

0

VLASENICA – Dvorište Milivoja Krstića iz naselja Toplik, najljepše je uređeno dvorište u opštini Vlasenica, saopštila je danas Komisija za izbor najljepšeg dvorišta u toj opštini.

Drugu nagradu, prema izboru Komisije, osvojio je Aleksa Ostojić za dvorište kuće u Ulici Petra Kočića, dok je trećeplasirani Nijaz Agić, vlasnik kuće u Ulici kralja Petra.

Najuspješnijim učesnicima konkursa pripale su skromne novčane nagrade, koje im je na današoj svečanosti u Vlasenici uručio načelnik opštine Mladen Popović.

Pobjedniku izbora za najljepše dvorište pripala je novčana nagrada od 200 KM, drugoplasiranom 150, a trećeplasiranom 100 KM.

Načelnica opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i građenje Zorica Golić izjavila je novinarima da ova lokalna zajednica prvi put organizuje ovakav izbor, s ciljem da animira što veći broj Vlaseničana da stvaranjem ljepšeg ambijenta u vlastitom okruženju daju doprinos ljepšem izgledu Vlasenice.

“Objavili smo javni poziv na koji su mogli da se prijave svi naši sugrađani. Formirali smo stručnu komisiju koja je po prijavama obišla ta dvorišta i rangirala kandidate”, navela je Golićeva.

Komisija je ocjenjivala estetski izgled dvorišta, uloženi trud i kreativnost vlasnika, te raznolikost biljnih zasada, a upravo taj elemenat prevagnuo je u korist dvorišta Milivoja Krstića, parcele površine 500 metara kvadratnih, koja je skoro sva pod cvijetnim zasadima.

“Uzgajam ono što volim. Ne pravim ambijent za nekoga sa strane da bi se to njemu svidjelo, već pravim ugođaj sebi”, objasnio je Krstić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments