Proglašeni najbolji učenički radovi

0

U okviru trodnevne književne manifestacije “Dani Duška Trifunovića“, koja se održava na Palama, proglašeni su pobjednici i podijeljene nagrade za najbolje učeničke radove o temi “Imam nešto važno da ti kažem“. Pobjednici su proglašeni sinoć u Kulturnom centru Pale. Prvo mjesto osvojila je pjesma Danice Petrović iz Kruševca, drugo mjesto pripalo je Milici Golub iz Dervente, dok je treće mjesto osvojio Đorđe Racković iz Beograda.

Dječiji pisac Tode Nikoletić rekao je novinarima da je zadovoljan kvalitetom radova pristiglih na ovogodišnji konkurs, te dodao da je na ovogodišnju manifestaciju “Dani Duška Trifunovića“ pristiglo 150 pjesama, od kojih je sedam najboljih pročitano sinoć.

“Suština ovog festivala jeste da on bude dodatni kurs darovitosti i talentu mladih pjesnika i da na taj način prije svega predstave kulturnu baštinu, podneblje, zavičaj i svoju poetsku cjelinu“, istakao je Nikoletić.

Direktor Kulturnog centra – Pale Gordana Samardžija rekla je da Kulturni centar, koji je organizator manifestacije, svake godine raspisuje konkurs za učeničke radove za “Dane Duška Trifunovića“, a teme konkursa su stihovi iz Trifunovićevih pjesama.

Ovu, petu po redu manifestaciju, na gradskom trgu svečano je otvorio načelnik opštine Pale Slobodan Savić. On je rekao novinarima da je ova manifestacija već postala tradicionalna, te da su ovakva kulturna dešavanja veoma bitna za Pale.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments