Produžena sezona grijanja

0

SOKOLAC – U sokolačkoj Toplani su nastavili da isporučuju toplotnu energiju do krajnjih korisnika i nakon isteka zvanične sezone grijanja zbog loših vremenskih uslova i snježnih padavina.
Dejan Tomić, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Sokolac“ u okviru koga posluje i Toplana, za Srnu je izjavio da će sezona grijanja biti produžena maksimalno do 1. maja, ukoliko potraju loše vremenske prilike.

„Korisnicima naših usluga zagrijavaćemo stanove i poslovne prostorije u skladu sa vremenskim uslovima, sve dok prosječna dnevna temperatura ne bude iznad 12 stepeni“, kaže Tomić.

On podsjeća da je prošle godine za Toplanu na Sokocu sezona grijanja trajala do 15. maja, jer su to zahtijevale vremenske prilike.

Sezonu koja je pri kraju u sokolačkoj Toplani cijene kao dobru, iako su, kako tvrde tokom zime, imali nekoliko prekida zbog otklanjanja kvarova i zato očekuju redovniju naplatu grijanja od korisnika.

Toplana na Sokocu zagrijava ukupno 27.000 metara kvadratnih, od čega je 19.000 metara kvadratnih stambenog i 6.000 metara kvadratnih poslovnog prostora.

Fizička lica plaćaju grijanje jednu konvertibilnu marku plus PDV po metru kvadratnom, pravna tri KM plus PDV, a obrazovne i zdravstvene ustanove 1,60 KM plus PDV.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare