Prodavnice će nedjeljom raditi do 14.00 časova

0

MILIĆI – Trgovine i zanatske radnje na podrčuju opštine Milići ubuduće nedjeljom mogu raditi od 6.00 do 14.00 časova, odlučila je danas Skupština opštine.
Amandman odbornika SDS-a, PDP-a i DNS-a da nedjelja bude neradni dan – nije usvojen.

Načelnik opštine Marko Savić izjavio je novinarima da u Milićima dominiraju manje radnje i da u njima većinom rade vlasnici.

„Skratili smo radno vrijeme nedjeljom do 14.00 časova umjesto dosadašnjih 22.00 časa, smatrajući da se time ispunjava jedna smjena, čime je postignuta i rentabilnost angažovanja radnika. Našla se ta neka sredina da ljudi mogu da se odmore, ali i da zadovolje svoje potrebe za kupovinom. To nije obaveza, nego okvirno radno vrijeme, ako neko smatra ili mu je nerentabilno, da nema potrebu za rad i nekim drugim danima, neka to samo istakne na radnji i neka radi kako želi“, izjavio je Savić.

Odbornici Skupštine opštine Milići prihvatili su informaciju o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim ljubimcima.

Savić je izjavio da je, kada je riječ o psima lutalicama, mnogo urađeno jer su putem azila do sada uklonjena 42 psa sa područja ove lokalne zajednice.

„Problematikom držanja pasa do sada se niko nije bavio, ali je došlo vrijeme, ukoliko želimo da sve zakonski uredimo i da bude kao u nekim drugim sredinama gdje je sve po propisu urađeno. U narednom periodu o tome će se brinuti naše inspekcijske službe“, izjavio je Savić.

On je naglasio da psi moraju biti vakcinisani jer se veliki broj vlasničkih pasa kreće bez nadzora, te da ne moraju da ugrizu dijete, dovoljno je da ga uplaše i da ono ima traumu za cijeli život.

Odbornici su usvojili i informaciju o radu Policijske stanice Milići za proteklih šest mjeseci ove godine u kojoj je istaknuto da je stanje bezbjednosti na području opštine zadovoljavajuće.

Komandir Policijske stanice Slavko Bošković rekao je da u proteklih pola godine nisu zabilježena teža krivična djela, a da je smanjen i broj narušavanja javnog reda i mira, kao i saobraćajnih nezgoda.

„U ovoj godini imamo 20 krivičnih djela, ali to je dobro jer je među njima samo jedna teška krađa – riječ je o provali u porodičnu kuću u kojoj nije pronađen izvršilac i do danas nije rasvjetljeno. Zabilježili smo 10 narušavanja javnog reda i mira, 13 prekršaja, što je smanjenje za 63 odsto u odnosu na prošlu godinu, kada je bilo 27“, izjavio je Bošković.

Bošković je naveo da je zadovoljan i stanjem bezbjednosti saobraćaja jer je u proteklih šest mjeseci zabilježeno 13 saobraćajnih nezgoda, od toga četiri sa lakim tjelesnim povredama, a devet sa materijalnom štetom.

„Prošle godine na području Milića desile su se tri saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom“, rekao je Bošković.

Na današnjoj, petoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Milići, razmatrano je 16 tačaka, između ostalih i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o imenovanju ulica u naseljenom mjestu, prijedlog odluke o utvrđivanju posebnog interesa, prijedlog odluke o odobravanju sredstava, informacija o stanju i aktivnostima u oblasti privrede i preduzetništva, te informacija o stanju imovine opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments