Probni popis stanovništva završen je bez problema

0

Na području Istočnog Novog Sarajeva i Pala probni popis stanovništva završen je bez problema, potvrđeno je Srni iz opštinskih komisija za probni popis.“Probni popis u jednom popisnom krugu na Palama završen je juče, kako je predviđeno i planirano. Popisano je 96 domaćinstava, odnosno 307 lica, dok je jedno domaćinstvo odbilo da se popiše”, rekla je Srni predsjednik Opštinske komisije za probni popis na Palama Biljana Božović.

Ona je ocijenila da je popis protekao “solidno”, bez većih problema, osim što se pokazalo da su upitnici poprilično komplikovani, naročito za starije stanovništvo.

Božovićeva je pojasnila da je jednim popisnim krugom bilo predviđeno obuhvatiti 103 domaćinstva, a da je popisano 96. Razlika se odnosi na objekte koji nisu naseljeni i trgovačke objekate koji nisu u popisu.

Govoreći o daljem proceduri, Božovićeva je navela da je potrebno podatke u elektronskoj formi dostaviti Agenciji za statistiku BiH, nakon čega će njihovi predstavnici doći po preuzimanje popisnog materijala.

Član Opštinske komisije za popis stanovništva u Istočnom Novom Sarajevu Pero Mandić rekao je da je na području ove opštine, kojom je obuhvaćen jedan popisni krug, izvršen popis tridesetak domaćinstava, odnosno 80 lica.

“Imali smo mali popisni krug, čija je specifičnost što se nalazio na entitetskoj liniji. Nijedno domaćinstvo nije odbilo popisivače”, naveo je Mandić.

Probni popis u BiH trajao je od 15. do 29. oktobra, a obavljen je u 60 popisnih krugova, od kojih jedan obuhvata oko stotinu domaćinstava.

Probnim popisom u Republici Srpskoj obuhvaćeno je 15 opština i 21 popisni krug, odnosno oko 2.000 domaćinstava ili 6.000 građana.

Probni popis u Srpskoj proveden je u Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Šipovu, Prnjavoru, Kozarskoj Dubici, Tesliću, Ugljeviku, Zvorniku, Bijeljini, Foči, Gacku, Trebinju, Istočnom Novom Sarajevu i na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments