Priznao da je lažno prijavio otmicu

0

Muškarac čiji su inicijali B.M. sa Sokoca priznao je policiji da je lažno prijavio da su ga na Palama otela nepoznata lica, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.


On je u petak, 13. decembra, oko 23.00 časa Policijskoj stanici Pale prijavio da su ga dan ranije, oko 22.30 časova, u Univerzitetskoj ulici na Palama otela četiri nepoznata maskirana muškarca.

Prema njegovim riječima, ta su ga lica sa fantomkama na glavama dovezla vozilom „mercedes“ zatamnjenih stakala na nepoznato mjesto i držala zatočenog u podrumu, te ga, prijeteći da će ga ubiti ako im ne kaže gdje je droga za koju oni znaju da je dostavljena, povrijedili po vratu.

B.M. je rekao da su ga, nakon što je bio zatočen 24 časa, navodni otmičari vratili na mjesto odakle je i otet.

Priznajući pripadnicima Policijske stanice Pale da je lažno prijavio otmicu, B. M. je izjavio da je u novembru posudio 250 KM od jednog lica iz Sarajeva, da je u decembru od poslodavca dobio 150 KM za troškove nabavke pogonskog goriva, te da je taj novac utrošio igrajući igre na sreću.

Da bi vratio pozajmljeni i utajeni novac, B.M. je planirao da traži novac od brata, a da bi kod njega izazvao osjećaj sažaljenja otišao je do iznajmljenog stana, uzeo zavoj i jedan kraj vezao za radijator, a drugi sebi oko vrata.

Nakon što je opuštajući tijelo zadobio povrede kože vrata, uputio se kod brata kome je saopštio da su ga nepoznata lica kojima duguje 400 KM davila konopcem. Poslije insceniranog događaja i uzimanja novca od brata, osumnjičeni je otišao u Policijsku stanicu i prijavio krivično djelo.

Policija je sve mjere i radnje tokom rasvjetljavanja ovog krivičnog djela preduzela uz obavještenje i saglasnost dežurnog tužioca.

U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv B.M. nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima lažnog prijavljivanja krivičnog djela i utaje.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare