Priznanje najvećem donatoru

0

VLASENICA – Savez slijepih i slabovidih lica Republike Srpske ove godine je povodom Međunarodnog dana bijelog štapa dodijelio Povelju za humanost predsjedniku Kompanije „Boksit“ Rajku Dukiću kao izraz zahvalnosti za pomoć i podršku koju je pružao slijepim i slabovodim licima u Srpskoj.
Predsjednik Međuopštinske organizacije slijepih i slabovidih lica Vlasenica Milenko Jović rekao je danas Srni da je inicijativu za dodjelu priznanja dala ta organizacija.

Jović je rekao i da je Dukić u posljednjih osam godina pojedinačno najveći donator organizacije, koja okuplja slijepa i slabovida lica u opštinama Vlasenica, Milići, Šekovići i Han Pijesak.

„I ove godine gospodin Dukić nam je dodijelio 2.000 KM, što je ravno iznosu koje su uplatile sve četiri opštine zajedno, do sada. Kada smo se god obratili Dukić nam je izašao u susret. To je je bio povod da uputimo inicijativu, koju je naš Savez uvažio“, naveo je Jović.

Organizacija u Vlasenici okuplja 50 članova u ove četiri opštine. Redovne prihode imaju dva ratna vojna invalida, dok su svi ostali žive od skromnih invalidskih penzija ili socijalne pomoći.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare