Priredbe “Svetom Savi u čast” od 24. do 26. januara

0

Priredbe povodom školske slave pod nazivom “Svetom Savi u čast” biće organizovane u Kulturnom centru na Palama od 24. do 26. januara, saopšteno je iz Srednjoškolskog centra /SŠC/ “Pale”.
Priredbe organizuju obrazovne i kulturne ustanove u ovoj opštini, kao i Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce”.

“S obzirom na to da se ove godine obilježava 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve, biće upriličene prigodne priredbe na kojima će učestvovati mladi različitih uzrasta, da bismo svjedočili da smo svetosavci koji znaju vrijednost sabornosti”, navode iz Srednjoškolskog centra “Pale”.

U četvrtak, 24. januara, u 12.00 časova u Kulturnom centru na Palama nastupaju mališani vrtića, djeca Udruženja “Sunce” i učenici Srednjoškolskog centra “Pale”, a u petak, 25. januara osnovci.

U subotu, 26. januara, u Kulturnom centru u večernjim časovima predviđena je tradicionalna centralna svečanost koju realizuje Osnovna škola “Pale”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da je dogovor o unapređenju saradnje u oblasti kulture u opštini Pale postignut na sastanku koji je održan u novembru prošle godine.

Sastanku su tada prisustvovali predstavnici SŠC, osnovnih škola “Pale”, “Srbija” i “Mokro”, te Kulturnog centra Pale, Opštinskog odjeljenja za kulturu, Crkvene opštine Pale, Kinoteke Republike Srpske, Udruženja “Sunce”, vrtića “Bubamara” i “Cvrčak”, “IN” centra za jezike i obrazovanje i Edukativnog centra “Big Ben”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments