Zimska sezona na Ravnoj planini bolja od prethodne

0

Ovogodišnja zimska sezona na Ravnoj planini na Palama je prema posjećenosti i uslovima za skijanje bolja od prethodne, koja je bila rekordna, rekla je Srni portparol Ski-centra “Ravna planina” Ana Radojković.

Radojkovićeva je navela da je uspješna sezona na Ravnoj planini rezultat adekvatno uređenih ski-staza, visokog kvaliteta usluga, uz pristupačne cijene ski-pasa i opreme za iznajmljivanje, te brojnih pogodnosti kao što su besplatan parking, ski-vrtić, staze za sankanje, najmoderniji servis za održavanje skija i organizovana škola skijanja.

Ona je dodala da su popunjeni svi smještajni kapaciteti, te da je zabilježen i porast broja novoizgrađenih smještajnih jedinica.

“To potvrđuju ne samo poslovni podaci firme `Majneks` o ostvarenim prihodima, već i podaci lokalnih turističkih organizacija, ugostiteljskih objekata i vlasnika smještajnih jedinica koji je već smatraju za jednu od boljih sezona posljednjih godina. Sa pravom možemo reći da je zimski turizam opštine Pale ove godine u najvećoj mjeri oslonjen na Ravnu planinu”, navodi Radojkovićeva.

Ona je rekla da Ski-centar “Ravna planina” dnevno može ugostiti oko 5.000 posjetilaca i ističe da su vikendima veoma blizu tog broja.

“U januaru je povećan priliv i stranih i domaćih gostiju zbog praznika i zimskog raspusta. U strukturi ukupnih dolazaka, najveći je broj domaćih turista”, kaže Radojkovićeva

Ona je dodala da je na Ravnoj planini najveći broj gostiju iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, a od prethodne sezone sve su češći gosti iz Mađarske, Poljske, Češke, pa i Grčke.

Radojkovićeva je izjavila da Ski-centar za sada ne raspolaže smještajnim kapacitetima, pa se kao jedan od primarnih projekata nameće izgradnja hotela na polaznoj stanici gondole kapaciteta 120 soba, što je planirano za proljeće.

Ona podsjeća da je za opštinu Pale od nemjerljivog značaja završetak projekta kabinske žičare-gondole od Pala sve do Jahorine, za koji postoji značajna podrška svih nivoa vlasti, a koji bi dao veliki doprinos razvoju ne samo zimskog turizma, već i veliki značaj razvoju kapaciteta i turističkih sadržaja kako bi sezona trajala 365 dana u godini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments