Prioritet završetak rekonstrukcije spomen-obilježja

0

Članovi Skupštine Boračke organizacije opštine Pale usvojili su u srijedu 24. maja na sjednici Program rada za ovu godinu i istakli da je prioritet ove organizacije završetak rekonstrukcije Centralnog spomen-obilježja na Palama.
Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina rekao je da će narednih dana na Centralnom spomen-obilježju početi postavljanje ploča sa imenima svih poginulih boraca na području ove opštine.

Parađina je naveo da će poseban cilj u radu biti dodjela adekvatnog društvenog statusa Boračke organizacije u odnosu na druge organizacije i udruženja.

„Boračka organizacija, zbog istorijske uloge u odbrani naroda i stvaranja Republike Srpske, treba da ima dominantniju društvenu ulogu“, istakao je Parađina.

On je naglasio da status članstva Organizacije nije zadovoljavajući, posebno kada je riječ o oblasti zapošljavanja.

„Ne može politička opredijeljenost da ima prednost u odnosu na život dat za Republiku Srpsku“, poručio je Parađina i dodao da djeca poginulih boraca moraju da imaju prednost u zapošljavanju.

On kaže da je potrebno poboljšati i materijalni status boračkih kategorija.

Parađina je rekao da je Republika Srpska najvrednija tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata, koja se nalazi pred mnogim iskušenjima, kako političkim i bezbjednosnim, tako i ekonomskim i socijalnim.

„Naša želja je da obezbijedimo jedinstvo i slogu Srba. Mi iz Boračke organizacije apelujemo da se jedinstvo manifestuje kada je riječ o nacionalnim i strateškim pitanjima“, naveo je Parađina.

Članovi Skupštine Boračke organizacije opštine Pale usvojili su na današnjoj sjednici Program rada za ovu godinu i istakli da je prioritet ove organizacije završetak rekonstrukcije Centralnog spomen-obilježja na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare