Prioritet sanacija štete

0

Poplave su na području opštine Pale najveću štetu prouzrokovale na putu ka pećini Orlovača u Sumbulovcu, mostu u naselju Rogoušići, te izazvale klizište i odron puta u naseljima Rakovac i Jokića brdo, i klizište u Briježđima.


Predstavnici opštine i Civilne zaštite Pale, koji su danas obišli više lokaliteta na području ove opštine koji su bili na udaru poplava, što se posebno odnosi na klizišta i uništene i neprohodne putne komunikacije, istakli su da navedena područja predstavljaju prioritet za sanaciju.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević, koji je u protekla tri dana boravio u Doboju, Bijeljini i Šekovićima, istakao je da su oštećenja na Palama neuporedivo manja nego u tim mjestima, ali zahtijevaju odgovarajuće akcije da bi stanovnicima navedenih naselja prvenstveno bila omogućena bezbjedna putna infrastruktura i povezanost sa ostalim dijelovima opštine.

„U Rogoušićima je rijeka Mokranjska Miljacka odnijela most, pa je pet kuća i nekoliko vikendica potpuno odsječeno od glavne saobraćajnice, jer alternativni put ne postoji“, rekao je Kovačević.

Iz opštine Pale saopšteno je da je Kovačević naglasio da put ka pećini Orlovača, klizište i odron puta u naseljima Rakovac, Jokića brdo i Stambolčić, kao i klizište u Briježđima, neposredno iznad centra Pala, moraju biti sanirani u narednom periodu.

Opštinska komisija za procjenu štete ima rok do ponedjeljka, 27. maja, da sačini prvi preliminarni izvještaj o štetama od poplava na području opštine Pale.

Kovačević je zahvalio svim građanima Pala i Istočnog Sarajeva na pomoći i solidarnosti koju su pokazali u ovim teškim danima i među prvima se našli na terenu.

On je apelovao na dobrovoljce i volontere da ne idu samoinicijativno u ugrožena područja bez prethodne koordinacije sa štabom za vanredne situacije, koji treba da organizuje sve odlaske i aktivnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments