Primljeni u članstvo Evropske asocijacije medicinskih fakulteta

0
Arhivska fotografija

FOČA – Medicinski fakultet u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu postao je član Evropske asocijacije medicinskih fakulteta /The Association of Medical Schools in Europe – AMSE/, saopšteno je iz ove visokoškolske ustanove.

Trenutno se na listi članova Asocijacije nalazi 69 medicinskih fakulteta iz 27 evropskih zemalja, a Medicinski fakultet u Foči je, ističu, jedina javna visokoškolska ustanova iz BiH koja je član Asocijacije.

Riječ je o organizaciji koja je započela rad 1979. godine kao Asocijacija dekana medicinskih fakulteta u Evropi.

„Više od četiri decenije AMSE predstavlja forum evropskih medicinskih fakulteta za razmjenu iskustava u oblastima obrazovanja, istraživanja i menadžmenta. Rad Asocijacije zasniva se na organizaciji konferencija o temama koje su od posebnog interesa za nastavnike medicinskih fakulteta kroz koje se nastoji podstaći i razviti održiva saradnja medicinskih visokoškolskih ustanova u Evropi“, pojasnili su u saopštenju.

Članstvom u AMSE želi se ojačati proces internacionalizacije visokog obrazovanja započet uvođenjem studija Medicine na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu u Foči.

„Nastojaćemo da saradnjom sa drugim evropskim medicinskim fakultetima primijenimo najbolje prakse i iskustva i tako sačuvamo lidersku poziciju u regionu kada je riječ o obrazovanju kadrova medicinske struke u skladu sa savremenim tokovima i trendovima“, ističe se u saopštenju Medicinskog fakulteta u Foči.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare