Prilika za sticanje radnog iskustva

0

VLASENICA- Sedamnaestero mladih kadrova sa višom i visokom stručnom spremom počelo je volontiranje u službama opštine Vlasenica i ustanovama koje se finansiraju iz opštinskog budžeta, da bi nakon završenog volonterskog staža dobili priliku da polažu državni ispit i mogućnost da dobiju stalno zaposlenje.

Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović rekao je Srni da će dva volontera odgovarajuće struke biti angažovana u Turističkoj organizaciji opštine Vlasenica, jedan u Centru za socijalni rad, a ostali, pretežno ekonomske i pravne struke, u administrativnoj službi opštine Vlasenica.

„Na ovaj korak smo se odlučili s obzirom da resorno ministarstvo ove godine nije predvidjelo podsticajna sredstva za angažovanje volontera u lokalnoj upravi, a sa željom da mladim kadrovima koji su ove godine završili fakultet pružimo mogućnost da steknu radno iskustvo“, rekao je Todorović.

Tokom volontiranja, koje će trajati devet mjeseci za kandidate sa višom, odnosno 12 mjeseci sa visokom stručnom spremom, svi će primati mjesečnu naknadu od 185 KM i plaćene obaveze u skladu sa Zakonom o volontiranju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare