Prikupljeno 49 doza krvi

0

Na Palama je danas organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je prikupljeno 49 doza ove dragocjene tečnosti.

Akciju je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta Pale u saradnji sa Srednjoškolskim centrom „Pale“, te Transfuziološkom službom Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu.

Sekretar Crvenog krsta na Palama Jelena Petrović izjavila je novinarima da su na inicijativu maturanata ovog srednjoškolskog centra organizovali akciju za koju se prijavilo 50 učenika i profesora.

Ona je dodala da su zadovoljni što se mladi sve više prijavljuju za učešće u akcijama dobrovoljnog davanja krvi i time razvijaju svijest o njenom značaju.

Petrovićeva je izrazila nadu da će ovakav vid darivanja krvi maturanata postati tradicija.

Direktor Srednjoškolskog centra „Pale“ Siniša Rulj rekao je da se učenici uvijek rado odazovu ovakvim akcijama, te da bi bio veći broj davalaca ali su mnogi prije par mjeseci davali krv.

Šef Transfuzijske službe u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu Jelena Stojanović Lukić istakla je da su poslije praznika zalihe krvi dosta smanjene, naročito negativne krvne grupe.

Ona je navela da će današnja akcija i naredna koje će biti organitovana u ponedjeljak, 8. maja, pomoći da se nadoknade zalihe i zadovolje potrebe svih pacijenata.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare