Prikupljene 92 jedinice krvi

0

ISTOČNO SARAJEVO – U akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je danas organizovana u Istočnom Novom Sarajevu, prikupljene su 92 jedinice ove dragocjene tečnosti.
Akciju su organizovali Služba za transfuziologiju Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije.

Predsjednik ovog udruženja Gospava Pejić izjavila je Srni da je akcija organizovana u prostorijama u zgradi „Dejton“ u Istočnom Novom Sarajevu u skladu sa mjerama i preporukama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, napominjući da je odziv bio više nego odličan.

„I u ovim nešto drugačijim okolnostima organizovanja akcije, možemo da budemo zadovoljni kada je riječ o dobrovoljnom davanju krvi i ljudima koji su uvijek spremni da se odazovu i učine humano djelo. Bilo je više od 120 prijavljenih, a obezbijeđene su 92 jedinice krvi. Ovom prilikom zahvaljujem svima koji su učestvovali u akciji“, istakla je Pejićeva.

Ona je dodala da će ova akcija sigurno značajno popraviti zalihe krvi u Bolnici „Srbija“, napominjući da samo testirana, obrađena i spremna krv mora da čeka pacijenta kada dođe u bolnicu, jer je rok trajanja krvi od 35 do 42 dana i neophodno je obnavljati zalihe.

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije trenutno ima oko 500 članova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare