Prikupljene 44 doze krvi

0

U akciji dobrovoljnog davanja krvi na Palama prikupljene su 44 doze krvi.
Akciju je organizovalo Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, u saradnji sa Zavodom za transfuziju Bolnice „Srbija“ Istočno Sarajevo.

Šef Službe transfuzije u Bolnici „Srbija“ Jelena Stojanović Likić rekla je novinarima da se prijavilo 64 dobrovoljna davalaca krvi, te da će krv biti upotrebljena za liječenje pacijenata u bolnici.

Ona je naglasila da se u sklopu Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske krv razmjenjuje sa svim službama u Srpskoj.

„U bolnici uvijek mora postojati određena zaliha krvi, ali stanje pandemije je uticalo na to da su zalihe krvi smanjene“, istakla je Lukićeva i dodala da dobrovoljni davaoci rado učestvuju u akciji koja se organizuje po opštinama.

Miro Kalem, ispred Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije, rekao je da je dobrovoljno davanje krvi nešto najhumanije što čovjek može da uradi, jer dajete dio sebe da bi nekome spasili život.

„Srećni su ljudi koji mogu da daju krv“, izjavio je Kalem i dodao da ovom akcijom dokazuju da su društveno korisno Udruženje i da nastoje da imaju što više članova.

On je pozvao sve ljude, a posebno mlade, na čije zdravlje darovanje krvi utiče dobro, da se uključe u ovakve akcije, imajući u vidu stanje u kome se nalazi zajednica zbog pandemije virusa korona.

Višestruki davalac krvi Miroslav Savić rekao je da redovno daje krv i smatra to humanim gestom kojim dobrovoljni davaoci spasavaju živote ili pomažu u liječenju osobama kojima je to potrebno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare