Prikazan film „Anđeo sa gore Zaglavak“

0

VIŠEGRAD – Obilježavanje Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske, počelo je večeras u Domu kulture u Višegradu svečanom akademijom i prikazivanjem dokumentarnog filma „Anđeo sa gore Zaglavak“, autora LJiljane Bulatović.

„Ovo je film o učešću ruskih dobrovoljaca u otadžbinskom ratu, njihovim žrtvama za srpski narod i njegovu slobodu i neraskidivu vjekovnu vezu između Srba i Rusa“, rekla je Bulatovićeva.

Bulatovićeva je navela da je film sniman povodom 20 godina od pogibije ruskih dobrovoljaca i da je na festivalu „Zlatni vitez“ u Moskvi dobio specijalno priznanje.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković je rekao da je u ovom trenutku možda najbolje sjetiti se kosovske bitke kada je car Lazar prije nego što mu odrube glavu rekao: „Nije bitno pred kakvom silom stojim, već kakvu svetinju branim“.

„Naša svetinja je Republika Srpska i mi Srbi zapadno od Drine uvijek ćemo nastojati da je odbranimo i u svakom pogledu je jačamo“, dodao je Mišković.

Svečanosti povodom Vidovdana, krsna slava Vojske Republike Srpske /VRS/ i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH nastavljaju se sutra parastosom srpskim borcima u crkvi cara Lazara u Andrićgradu, obilaskom Vojničkog groblja na Megdanu i posjetom Spomen-sobi, kao i slavskim obredom u manastiru Dobrun.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.visegrad24.info)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare