Prijem za veslače u opštini

0
Prijem za veslače u opštini
VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je prijem za veslače koji sutra učestvuju na kajak-kanu regati Memorijal „Vitomir Dizdarević – Admiral Kuk“.

„Veliko zadovoljstvo je biti domaćin veslačima koji su došli iz mnogih evropskih zemalja. Mi ćemo i narednih godina pomagati ovakvu manifestaciju, jer je ovo dobra promocija za naš grad“, istakao je Đurević.

On je učesnicima poželio ugodan boravak u Višegradu.

Organizator veslačke regate Dejan Jovanović rekao je da su u Višegrad stigli učesnici iz NJemačke, Austrije, Bugarske, Rumunije, Poljske i Srbije.

„Saradnja koju imamo sa opštinom je odlična. Učesnici su predstavili svoju zemlju, a Višegrad zaslužuje ovakvu manifestaciju“, istakao je Jovanović.

Učesnik regate Radovan Cvijić iz Hrvatske rekao je da u Višegrad dolazi drugi put sa veslačima.

„Priroda je prelijepa, ovdje se družim sa ljudima koji su pozitivni i vole odmor“, rekao je Cvijić.

Učesnik Barbara Vinković iz NJemačke rekla je da vesla svake godine i da je oduševljena prirodom i ljudima.

Odbornik u Skupštini opštine Višegrad Darko Andrić rekao je da mu je drago da regata kreće iz Višegrada, jer je ovo događaj koji promoviše grad.

„Očekujem da će učesnike poslužiti lijepo vrijeme i da će uživati u onome što Višegrad može da ponudi“, dodao je Andrić.

Regata kreće sutra od Višegradske ćuprije prema etno-kampu „Stari brod“, ispred brane na Perućcu prelazi u Republiku Srbiju i nastavlja Drinom do ušća u rijeku Savu i završava u Sremskoj Mitrovici.

Organizovana je kao uspomena na doajena kajakaštva Vitomira Dizdarevića zvanog Admiral Kuk.

(www.palelive.com / Srna)
Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare