Prijem za umjetnike iz Sibira

0
Prijem za umjetnike iz Sibira

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je danas prijem za umjetnike iz Sibira, koji će narednih dana publici u Višegradu predstaviti svoje umjetničko umijeće.

„Drago mi je da imamo goste iz Rusije. To je naš bratski narod, a ovo je ujedno mjesto u kojem širimo kulturu i upoznajemo različitost naroda putem igre i pjesme“, rekao je Đurević te gostima poželio ugodan i lijep boravak u Višegradu.

Direktor Doma dječijeg stvaralaštva Tatjana Kadačnikova rekla je da je ovo bio prijatan i gostoprimljiv susret.

„Hvala za za topao prijem i druženje naša dva naroda, koji imaju topao i prijateljski odnos“, istakla je Kadačnikova.

Rukovodilac Teatra „Skena“ Nadežda Borisovna Pankova rekla je da je oduševilo što se u kabinetu načelnika nalazi ikona Bogorodice i da to pokazuje da srpski narod vjeruje u Boga.

„Dugo godina radim i uvjerena sam da je u svakoj državi najvažniji faktor kultura. Ako ima kulture, biće dobra i ekonomija i obrazovanje. Ono što mi radimo iz oblasti sibirske kulture je likovno iskustvo, pjevanje i teatar“, istakla je Borisovna Pankova.

Grupa umjetnika iz Sibira, u okviru projekta „Bogatol-Sibir-Balkan“, svoje pozorišno, likovno i muzičko umijeće predstaviće narednih dana višegradskoj publici.

Organizator projekta Dragana Jovović ranije je rekla Srni da je ova umjetnička grupa došla u Višegrad sa ciljem prezentacije ruske kulture i povezivanja dva bratska naroda.

„Prvo gostovanje je bilo u Beogradu, a sada smo u Višegradu. Ovdje ćemo se predstaviti pozorišnom predstavom, muzičko-literarnim programom, recitacijama, izložbom slika“, navela je Jovovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare