Prijem za učesnika Balkanskog prvenstva u informatici

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković organizovao je prijem za Branka Fuluriju, koji će predstavljati BiH na informatičkoj Balkanijadi na Kipru od 27. juna do 2. jula i Olimpijadi u Kazanju u Rusiji krajem avgusta ove godine.
„Na opštini je da podržimo Fuluriju u predstojećim nadmetanjima iz informatike, koji je već postao uzor mladim ljudima, posebno srednjoškolcima, jer će on na najbolji način prezentovati grad u kome živi“, rekao je Mišković.

On je istakao da opština podržava mlade i talentovane učenike iz oblasti obrazovanja i sporta.

Fulurija je zahvalio lokalnoj zajednici koja je i do sada stimulisala i pomagala njegove napore i uspjehe, te dodao da je to znak da se cijeni rad i trud mladih ljudi.

„Višegrad je mala sredina, ali ima dosta talenata u sportu i obrazovanju i oni su budućnost ovoga grada“, dodao je Fulurija.

Direktor Srednje škole „Ivo Andrić“ Đorđe Mršević istakao je da je ovo najveći pojedinačni uspjeh učenika ove vaspitno obrazovne ustanove u sedamdeset godina njenog postojanja.

Fulurija je u aprilu prošle godine postao prvak Republike Srpske u informatici, a na državnom takmičenju, koje je održano na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, jedini je predstavnik Srpske koji je ostvario dalji plasman na Olimpijadu, koja će se održati u Rusiji, i Balkanijadu, koja se održava na Kipru.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare