Prijem za trinaestogodišnjeg kik-boksera Ivana Markovića

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović primio je danas člana paljanskog Kluba borilačkih vještina “Deveta četa” Ivana Markovića koji je osvojio bronzanu medalju u kik-boksu za kadete i juniore na takmičenju u Mađarskoj.

Jugović je rekao novinarima da su Pale još jednom pokazale da su mjesto sporta i čestitao Ivanu i njegovom klubu za osvojenu medalju na Evropskom prvenstvu.

“Ivan je samo pokazatelj da Pale imaju mnogo talenata. Mi nekada napravimo grijeh što ne uspijemo da ih sve promovišemo, tako da obećavam da ćemo naći vremena i prostora”, istakao je Jugović.

Prema njegovim riječima, za opštinu Pale je važno da se djeca bave sportom i sklone sa ulice, što doprinosi razvoju njihovih intelektualnih i drugih sposobnosti koje će od njih napraviti uzorne stanovnike opštine Pale i cijele Republike Srpske.

Jugović je naveo da će opština stati iza svih rezultata Kluba “Deveta četa”, jer im je pružena i podrška iz budžeta, a njihovi rezultati mogu biti podsticaj da ti iznosi budu povećani.

Mladi kik-bokser Ivan kaže da je takmičenje održano krajem avgusta, a da je sa pripremama počeo mjesec ranije.

“Imao sam dva treninga dnevno na Palama, pa sam otišao u Trebinje na kamp koji je trajao sedam dana. Uslovi u školi i dvorani `Peki` su odlični za treniranje, tako da planiram i dalje da se bavim kik-boksom”, rekao je Marković i dodao da je u polufinalu izgubio od prošlogodišnjeg prvaka svijeta iz Azerbejdžana.

Jedan od trenera u Klubu borilačkih vještina “Deveta četa” Zoran Spajić rekao je da je Ivan na takmičenju u Mađarskoj pokazao šta zna.

Spajić je zahvalio opštini Pale i privatnicima koji su im omogućili odlazak na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments