Počela manifestacija „Dani bezbjednosti saobraćaja“

1

Dvodnevna manifestacija „Dani bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu“ počela je danas na Palama s ciljem edukacije mladih i poboljšanja njihove bezbjednosti u saobraćaju.

Manifestaciju „Dani bezbjednosti saobraćaja u Istočnom Sarajevu“ organizuju Policijska uprava Istočno Sarajevo i Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja Pale, u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, opštinom Pale, Agencijom za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savezom Srpske.

U Osnovnoj školi „Srbija“ i u vrtiću „Cvrčak“ održana su predavanja, takmičenja u spretnosti upravljanja biciklom i praktični prikazi sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom o bezbjednosti u saobraćaju.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović rekao je da je cilj ove manifestacije da edukuje djecu o bezbjednosti saobraćaja, kao i da im bude ukazano na probleme u saobraćaju.

„Edukativne materijale dijelimo kako bi iz njih učili o bezbjednosti saobraćaja i da skrenemo pažnju široj zajednici na to koliko je važno da nam djeca budu bezbjedna. Vozači treba da budu oprezni, posebno u zoni škola, te na ostalim putevima gdje se djeca kreću“, naveo je Radović.

Radović je ukazao na to da je zadatak lokalne zajednice da puteve kojima se kreću djeca učine što bezbjednijim.

On je dodao da manifestacija „Dani bezbjednosti saobraćaja“ obuhvata djecu svih uzrasta – od obdaništa do srednje škole.

Profesor tehničkog obrazovanja i rukovodilac saobraćajne sekcije u Osnovnoj školi „Srbija“ na Palama Milenko Borovčanin istakao je da ova manifestacija pomaže djeci da se upoznaju o bezbjednom ućešću u saobraćaju.

Treneri Moto-kluba „Bezbjednost“ Beograd i Banjaluka će od 17.00 časova u amfiteatru Osnovne škole „Srbija“ održati predavanja motociklistima moto-klubova „Pale“ i „Long rajders“ o bezbjednom učešću u saobraćaju ove kategorije vozača.

Učenici osnovnih škola „Pale“ i „Srbija“ će se sutra od 11.45 časova kretati organizovano u koloni prema Ulici Nikole Tesle gdje će biti prikazan defile biciklista, motociklista i oldtajmera.

Nakon toga će se osnovci uputiti na šetalište ispred kafe-poslastičarnice „Sidnej“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pravo smo bezbjedni kad je auto na autu jer ste zatvorili glavnu saobracajnicu… Cet’ trake dead for good!

Strogi centar Pala je blokiran!!!