Prijem za sveštenstvo

0
Prijem za sveštenstvo

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je prijem za sveštenstvo Pravoslavne crkvene opštine Višegrad povodom novogodiših i božićnih praznika.

Đurević je istakao dobru saradnju sa Pravoslavnom crkvenom opštinom Višegrad, navodeći da opština u skladu sa mogućnostima pomaže vjerske objekte, te najavio pomoć u izgradnji muzeja u Starom Brodu.

„Prošle godine donirali smo 5.000 KM za zvono Hrama Svetog cara Lazara u Andrićgradu, a ove godine nastavljamo da pomažemo sve vjerske objekte“, dodao je Đurević.

Sveštenik Sredoje Andrić rekao je da je saradnja sa opštinom Višegrad izuzetno dobra i da je načelnik otvoren za saradnju.

Prema njegovim riječima, opština Višegrad je finansijski pomagala različite manifestacije i ta saradnja, koja mnogo znači Pravoslavnoj crkvenoj opštini Višegrad, biće nastavljena.

Sveštenik Andrić izrazio je nadu da će biti posjećena i Bogom blagoslovena predstojeća proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića.

Andrić je podsjetio da će u nedjelju, 7. januara, na Božić uveče biti obavljeno lomljenje božićne česnice, u organizaciji Hrama Svetog cara Lazara pod pokroviteljstvom opštine Višegrad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments