Prijem za porodice poginulih boraca

0

VIŠEGRAD – Predstavnici opštine Višegrad upriličili su večeras prijem za oko 200 porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske povodom obilježavanja 21. septembra – krsne opštine, Male Gospojine.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije opštine Višegrad Dražan Perendija rekao je da je ovo prilika da se pomenu najzaslužniji koji su dali živote za Republiku Srpsku i za opštinu Višegrad.

„Ovo je dan kada se prisjećamo onih koji su stvarali našu Republiku, ali i prilika da napomenemo da tekovine svete borbe ostaju u sjećanju svih generacija“, istakao je Perendija.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković rekao je da je ovo tradicionalno druženje sa porodicama poginulih srpskih boraca uoči Male Gospojine.

„U protekloj godini smo zajedno sa Boračkom organizacijom podijelili 127 rješenja za stanove porodicama poginulih boraca, a sada se gradi zgrada za još 10 porodica u naselju Garča koja bi do kraja godine trebalo da bude završena“, rekao je Mišković.

On je dodao da je ova lokalna zajednica ispunila sve preduslove da bi stanovi kasnije mogli biti prepisani na one koji imaju rješenja.

U budžetu opštine za Boračku organizaciju ove godine planirano je 190.000 KM.

Večerašnjem prijemu su prisustvovali i predstavnici opštinske Boračke organizacije i lokalno sveštenstvo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare