Prijem za najuspješnije učenike Srednje škole

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković danas je upriličio prijem za učenike Srednje škole „Ivo Andrić“ koji su ostvarili najbolje rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima.
„Ovo je dan kada lokalna zajednica odaje priznanje za trud i rad učenika i profesora i kada nagrađujemo učenike za njihov trud i opredjeljenje da daju adekvatan značaj nauci“, rekao je Mišković.

On je dodao da ovaj prijem treba da bude motiv za sve buduće generacije da pođu njihovim putem.

Direktor škole Đorđe Mršević rekao je da mu je zadovoljstvo da sa najuspješnijim učenicima dođe na prijem i da učenici za svoj rad budu nagrađeni.

„U našem gradu je postala praksa da načelnik prima učenike koji postižu zapažene rezultate na takmičenjima i organizuje prijem za najbolje đake i učenika generacije“, dodao je Mršević.

On je istakao da je svim maturantima plaćeno matursko veče, kao i da opština pomaže opremanje škole, a ove godine biće otvoreno igralište za košarku u školskom dvorištu.

Učenik Božo Topalović rekao je da je postigao zapažene rezultate iz fizike i matematike na regionalnom, republičkom i takmičenju na nivou BiH.

„Od šestog razreda se takmičim, a školu sam završio odličnim uspjehom. Planiram da upišem medicinski fakultet u Novom Sadu“, rekao je Topalović.

Učenik Branko Fulurija zahvalio je svima na pomoći i rekao da mnogo ljudi stoji iza njihovog uspjeha, među kojima su lokalna zajednica, škola, profesori i porodica.

„Najveći uspjeh koji sam postigao je prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz informatike, drugo mjesto na republičkom takmičenju, a u junu je takmičenje na nivou BiH“, dodao je Fulurija.

On je istakao da će upisati Elektrotehnički fakultet u Beogradu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare