Prijem za najbolje učenike srednje škole

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković organizovao je danas prijem za učenike ovdašnje Srednje škole „Ivo Andrić“ koji su ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima u prethodnoj školskoj godini.

Direktor škole Đorđe Mršević rekao je da je prijem organizovan za učenike koji su predstavljali školu i opštinu Višegrad na republičkim takmičenjima.

„U ovom gradu se cijeni uspjeh, a opština Višegrad i `Hidroelektrana` omogućili su nam da odemo na razna takmičenja i da ostvarujemo ovako dobre rezultate“, kaže Mršević.

On dodao da treba nastaviti ovu divnu praksu kojom se učenici stimulišu da postižu što bolje rezultate.

Mišković je rekao da opština uručuje nagrade za najbolje đake osnovne i srednje škole, organizuje prijem i skromne nagrade za one koji postignu zapažene rezultate na republičkim takmičenjima.

„Opština stipendira 135 studenata, a u prošloj godini omogućili smo da 40 pripravnika odradi staž“, kaže Mišković.

Učenik ove škole Branko Fulurija regionalni je i republički prvak u informatici, a uspjeh je ostvario i na Balkanskom prvenstvu u informatici, održanom u Bugarskoj.

„Pripreme su zahtijevale mnogo odricanja i rada, a pomogli su mi profesor Darko Mitrović i moj stariji brat Boris. Oni su mi dali smjernice i ostvario sam dobar rezultat“, kaže Fulurija.

Božo Topalović ostvario je uspjeh na regionalnom takmičenju iz matematike i fizike, kao i na republičkom takmičenju. On kaže da je potrebno mnogo rada da bi se postigli dobri rezultati iz matematike.

Marija Lakić osvojila je prvo mjesto u atletici na regionalnom takmičenju u disciplini skok u dalj.

Prijemu je prisustvovalo 11 učenika Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare