Prijem za mlade geografe

0

VLASENICA – Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević danas je organizovao prijem za članove ekipe mladih geografa Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“, koji već dvije godine postižu sjajne rezultate na regionalnim i državnim takmičenjima, te geografskoj Balkanijadi.


Kraljević je rekao da ova lokalna zajednica posvećuje maksimalnu pažnju svim pojedincima koji doprinose boljem imidžu opštine Vlasenica.

„U ovom slučaju to su mladi ljudi pred kojima je svijetla budućnost. Lokalna zajednica je prepoznala njihov rad i naša je obaveza da ih podžimo i pomognemo u mjeri u kojoj je to moguće“, rekao je on.

Gimnazijalka LJeposava Plakalović, koja je prošle godine osvojila bronzanu medalju na geografskoj Balkanijadi, za nekoliko dana sa kolegama iz ekipe putuje na geografsku olimpijadu Jugoistočne Evrope koja se održava u Sloveniji.

„Spremamo se da bismo postigli što bolji rezultat. Očekujemo medalju, a najbolji među nama učestvovaće na svjetskoj geografskoj olimpijadi u avgustu u Beogradu. To je za nas veliki izazov“, rekla je Plakalovićeva.

Profesor geografije Dragan Ilić rekao je da učenici te škole već dvije godine učestvuju u ciklusu takmičenja za svjetsku geografsku olimpijadu.

„Do sada su učestvovali na različitim nivoima u okviru Republike Srpske, Srbije i Balkana i sa svih takmičenja donijeli su medalje“, rekao je on.

Ilić je rekao da je zahvalan opštinskim vlastima koji materijalno podržavaju mlade vlaseničke geografe.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare