Prijem i priznanja za najuspješnije osnovce i srednjoškolce

0

ISTOČNA ILIDŽA – Zamjenik načelnika opštine Istočna Ilidža Zoran Avram danas je organizovao prijem za 12 najuspješnijih učenika osnovnih i srednje škole i uručio im zaslužena priznanja.

Avram je istakao da opština Istočna Ilidža svake godine na ovakav način pokušava da nagradi znanje učenika i tako im pokaže da se njih rad i uspjesi prate.

On je dodao da su osnovci i srednjoškolci najvažniji i za opštinu Istočna Ilidža, grad Istočno Sarajevo, ali i cijelu Republiku Srpsku.

Učenik generacije Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“, koji je istovremeno pohađao gimnaziju i srednju muzičku školu, Srđan Lučić rekao je novinarima da je ove godine dobio dvije Vukove diplome.

„Nagrada za učenika generacije u Srednjoškolskom centru `Istočna Ilidža` mi mnogo znači, to mi je velika motivacija u daljem periodu. Planiram da nastavim školovanje u oblasti softverskog inženjerstva, najvjerovatnije ću studirati na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu“, istakao je Lučić.

On je zahvalio opštini Istočna Ilidža za prijem i podršku koju su mu pružali tokom dosadašnjeg školovanja.

Lučić je napomenuo da je osvojio mnogo nagrada na takmičenjima iz raznih oblasti kao što su matematika, fizika, informatika, gitara, kamerna muzika i sport.

Učenik generacije u Osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš“ Anastasija Ješić rekla je da joj tokom devetogodišnjeg školovanja nije bilo teško i da planira da upiše srednju farmaceutsku školu.

Nagrade i priznanja dobili su i vukovci Isidora Trapara, Aleksandar Zvekić, Nikola Popadić, Sofija Grgić, Luka Šupeta i Katarina Urta.

Još su nagrađeni i učenik generacije OŠ „Aleksa Šantić“ iz Vojkovića Andrea Kovač, kao i njena drugarica, vukovac Jovana Šilj, učenik generacije u OŠ „Jovan Dučić“ iz Kasindola Maja Stanišić, te vukovci iz ove škole Katarina Kujača i Nataša Banduka.

Direktor OŠ „Jovan Dučić“ iz Kasindola Milica Vuković je rekla da ove godine u školi imaju tri vukovca, te je izrazila zadovoljstvo što su djeca, uprkos epidemiološkoj situaciji ostvarili značajne rezultate.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare