Šehovac: Video-nadzor daje dobre rezultate, uskoro i novi radari

0

Projekat video-nadzora „Bezbjedan grad“ u koji su, osim opština grada Istočno Sarajevo, uključeni Han Pijesak i Rogatica, daje odlične rezultate o pitanju stanja bezbjednosti, a kada je riječ o saobraćaju biće postavljeni novi radarski sistemi, rekao je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Šehovac je istakao da je zahvaljujući video-nadzoru riješeno mnogo krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu, narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda.

On je rekao da je na sastancima sa predstavnicima lokalnih zajednica, načelnicima i gradonačelnikom, istaknuta dobra saradnja i spremnost za rad s ciljem unapređenja stanja bezbjednosti, prije svega, video-nadzora.

„Već smo uradili presjek stanja video-nadzora po svim opštinama i tamo gdje nedostaje i procijenimo da je potrebno, instaliraćemo nove nadzorne kamere“, rekao je Šehovac na konferenciji za novinare na Palama.

Prema njegovim riječima, video-nadzor novih dionica biće instaliran da bi se pratile i sprečavale bezbjednosne pojave, odnosno, rasvijetljavala krivična djela.

Kada je riječ o bezbjednosti saobraćaj, Šehovac je naveo da je planirana instalacija devet stacionarnih radarskih sistema, od kojih će dva biti na području opštine Pale, na dionicama Bulozi i Donja LJubogošta.

„Radari će biti instalirani na dionicama na kojima je zabilježeno najviše saobraćajnih nezgoda sa smrtnim ishodima ili teškim povredama i postavljene na svim kritičnim tačkama na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo“, poručio je Šehovac.

On je istakao da instaliranjem radarskih sistema na kritičnim dionicama očekuju da će doći do smanjenja broja saobraćajnih nezgoda, te na taj način usporiti saobraćaj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare