Prijedlog za pritvor osumnjičenim za ubistvo Radojke Jugović

0

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora dvojici mladića osumnjičenim za ubistvo Radojke Jugović /69/ u Mokrom kod Pala, odnosno za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.

Tužilaštvo je Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu podnijelo prijedlog za određivanje pritvora licu čiji su inicijali Đ.N. zbog sumnje da je 7. novembra ubio Radojku Jugović, te licu čiji su inicijali V.G. zbog sumnje za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog djela.

Sekretar Okružnog tužilaštva Neven Kramer rekao je Srni da je pritvor predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih i zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

„Riječ je o posebno teškom krivičnom djelu za koje se, s obzirom na način izvršenja, može izreći kazna zatvora od 10 godina“, rekao je Kramer.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević rekao je juče novinarima da je policija Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsila u Neumu mladić čiji su inicijali N.Đ. /22/ iz Sumbulovca, koji je osumnjičen da je zadavio Radojku Jugović /69/ u njenoj kući u zaseoku Podgradac u Mokrom.

On je naveo da je na području Pala uhapšen mladić čiji su inicijali V.G. /26/, nastanjen u mjestu LJubogošta, opština Pale, koji se tereti za pomaganje u izvršenju ovog teškog ubistva.

Vasiljević je rekao da je motiv ubistva, koje je izvršio N.Đ, sticanje protivpravne imovinske koristi, te da je ovo krivično djelo planirano kao krađa, ali da osumnjičeni nisu odnijeli novac koji se pominjao u medijama.

Mediji su objavili da je ubistvo izvršio Nemanja Đokić, a da mu je u izvršenju ovog krivičnog djela pomagao Gavrilo Veselinović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare