Prihvaćena većina prijedloga

0

ZVORNIK – U Zvorniku je održana danas javna rasprava o Nacrtu regulacionog plana užeg urbanog područja grada Zvornika i dijela industrijske zone Birač-Karakaj, a od 14 primjedbi i prijedloga, većina je prihvaćena.
Branka Blagojević, predstavnik Javnog preduzeća „Direkcija za izgradnju i razvoj grada“ Bijeljina koje je nosilac izrade Plana, rekla je da se ne radi se o kompletnoj izmjeni Regulacionog plana, već o izmjenama na pojedinačnim lokacijama.

„Lokacije su uglavnom određene tako što su sami vlasnici tih parcela ili korisnici podnosili inicijative Odjeljenju za prostorno uređenje grada Zvornika da žele da zemljište privedu namjeni“, rekla je Blagojevićeva.

Prema njenim riječima, prošla je procedura javnog izlaganja Nacrta i sve što je bilo opravdano i konstruktivno prihvaćeno je, ali nisu mogle biti prihvaćene primjedbe koje su se odnosile na povećanje spratnosti ili gabarita objekta.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje grada Zvornika Boško Kojić istakao je da je, osim fizičkih i pravnih lica, i ovo odjeljenje uložilo primjedbe.

„Sagledaćemo stav nosioca izrade Plana o svim primjedbama i ukoliko Nacrt bude prihvatljiv kao Prijedlog plana, biće upućen na usvajanje Gradskoj skupštini“, rekao je Kojić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare